musikermotrasism

Om

Musiker mot rasism är en partipolitiskt och religiöst obunden förening. Initiativet togs 2012 av Alexander Goldmann i Göteborg som en reaktion på den då eskalerande rasismen. Under 2013 har ideella föreningar bildats i Göteborg, Malmö och Stockholm.

Vision
Visionen är att med musiken som kraft försöka påverka människor att aktivt ta ställning mot rasism och för mångfald i sin vardag. Musiker Mot Rasism har dessutom som målsättning att i alla arrangemang vara 50/50 män och kvinnor. Arbetet i föreningen sker helt ideellt och evenemangen är inte vinstdrivande. MMR samarbetar bl.a med Sensus, ABF och andra studieförbund, Stiftelsen Expo, Uddevalla Solid Sound, samt andra offentliga/privata aktörer.

Gala på Pustervik
I mars 2013 ägde den första galan rum på Musikens hus i Göteborg. Det visade sig finnas en stor uppslutning och vilja bland musiker i Göteborg att vara med och under kvällen deltog ett 100-tal musiker. Stiftelsen Expo, Asylrätt 2014, Ung Mot Rasism och andra föreningar var representerade.

Verksamhet
Under våren, sommaren och hösten 2013 deltog Musiker mot rasism på flera andra event i Göteborg tex under Kulturkalaset och Kulturnatta. I Malmö har en kickoff hållits med en paneldebatt kring ämnet ”Ett Sverige för alla – dröm eller verklighet?” och Malmö drog också igång den framgångsrika kampanjen #motrasism som hittills samlat 90 musiker som visar sitt stöd för Musiker Mot Rasisms verksamhet och sitt avståndstagande från rasism.

Under våren 2014 kommer tre Musiker Mot Rasism-galor att hållas, med startpunkt i Göteborg på Pustervik den 22 mars följt av Malmö och Stockholm under maj månad.

Organisation
Musiker mot rasism består av oberoende föreningar i olika städer men med ett nära samarbete i många frågor på en nationell nivå. Alla styrelser utgår naturligtvis utifrån de gemensamma stadgarna och den gemensamma värdegrunden.


Tales- & kontaktpersoner

MMR:s officiella talesperson är Alexander Goldmann
Mediaansvarig är Behrang Kianzad
Ansvarig för sociala medier är Martin Gustafsson

Vill du komma i kontakt med MMR så maila på info@musikermotrasism.se

Och kom ihåg att vi alltid finns som ett bollplank om du själv har idéer som främjar mångfald!

Välkomna!

4 thoughts on “Om

 1. Hej MusikerMotRasism!

  I recently discovered your group and i’m very interested in your ideas and your philosophy.
  I’m a musician from Greece, who moved to Malmö not long ago and i’m trying to find my music path in this city.

  I visited your website but it’s somewhat difficult for me to understand the content, since i don’t speak swedish (not yet at least!).

  Can you please tell me a few about your activities?
  I want to learn more about you, especially when it comes to ways i can participate and help you with my skills.

  Looking forward for your answer.
  Tack så mycket for your time.

  -Stela Valasi-
  e-mail: stela.of.fliuit@gmail.com

  1. Dear Stela!

   Sorry for our late reply! You are most welcome to contact us at malmo@musikermotrasism.se and we will respond swiftly to your questions about our work and organisation.

   Many thanks for reaching out!

   /Musiker Mot Rasism

 2. Hej hur kommer man i kontakt med er på bästa sätt?

  är så att jag planerar en manifestation mot främlingsfientlighet i skåne och med anledning av att sd fick närmare 24 procent i euvalet i vår lilla by.

  hur bokar man någon av er till en spelning i samband med manifestationen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>